Friday, February 11, 2011

probability; valentine's day vs. Maulidur Rasul



-Bismillah.

petang tadi tengok je coursemate update status. sorang-sorang cakap pasal probability.


mentang-mentang baru habis test statistical mechanics kan. soalan yang keluar semua suruh kira probability. sampai habis test pun nak kira probability lagi ye hehe.

harapnya probability yang akan sambut Maulidur Rasul, P(n)=1.  insyaAllah~

tahun ni Maulidur Rasul jatuh pada 15 februari. sehari selepas Valentine's day. tak perlu la nak sambut valentine's day. sepatutnya tunjukkan rasa kasih dan sayang kita pada Rasulullah.




bagusnye la kalau semua artis pun macam Wardina ni ha. dan media pun tak sibuk-sibuk nak promote valentine's day.

say no to valentine's day. yes to Maulidur Rasul.

صلى الله عليه وسلم ♥

till then.


wassalam.


^_^

PS; nah baca tentang valentine's day kat sini.

19 comments:

Shafika Syuhada Rosli said... [Reply to comment]

probability keterlambakan ank luar nikah lebih tinggi pada bulan 11 a.k.a 9 bln after valentine's day.

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

say no tu valentine day...

sambut maulidur rasul lagi elok...:)


p/s: mesti member tu terer bab probability nati..hihi

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

peeka ;

dan probability tu juga tinggi pada bulan 10, which is 9 bulan selepas new year.

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

adah ;

yezza! sambut maulidur rasul teramatlah baik.




*ps; amin insyaAllah :)

Hadi Yahya said... [Reply to comment]

p(n)=1

naz said... [Reply to comment]

kadang yang kita larang selalu jadi buatan haha

alexa yussida said... [Reply to comment]

smoga rasa n syg kita kpd bginda lbh dr sygkn sesama insan lain...:)

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

naz ;

haha kadang-kadang
tapi harapnya tidak

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

alexa ;

insyaAllah
itu yang sebaiknya
:)

Syida Shukor said... [Reply to comment]

tunggu lagi 9 bulan . bape banyak baby baru lahir dijumpai mati

iqbalsyarie said... [Reply to comment]

Bagusnya Wardina. Tahniah kepada beliau :)

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

syida ;

doa-doa la tak sebanyak tahun-tahun lepas

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

iqbal ;

yups
tahniah kepada Wardina~
:)

Raji berkata said... [Reply to comment]

woahhh bab probability ak lemah owh =.="
tapi paper pun harap xde org Islam yg sambut valentine tu
baik smbut valentine kt nabi kita Nabi Muhammad SAW

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

raji ;

hee sama la kot
berusaha!
yups, baik sambut maulidur Rasul
we love Muhammad saw most

Un Phat Lee said... [Reply to comment]

gua sambut sambul maulidurrasul je.hehe

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

@Un Phat Lee

bagusss phat lee!

Nasuha Salleh said... [Reply to comment]

Salam Maulidur Rasul ^_^
Hari2 patut pupuk rasa sayang pada si dia.. bukan pd si dia semata2..tetpi pada ibu bapa juga =D

My Recent Post: Makan Ayam Dengan Bahan Kimia

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

@Nasuha Salleh

salam Maulidur Rasul kembali
;)