Sunday, April 4, 2010

bisikan cinta


chenta


c i n t a

Assalamualaikum.

jumaat malam sabtu lepas, aku pergi ke USM kampus kejuruteraan (USMKKj) kat Transkrian. kalau di USM induk, ada Bulan Islam dan Kelestarian. tapi di USMKKj ada Minggu Kelestarian Ummah. semuanya berkonsep kan kelestarian. yelah, USM ni lestari jek sume. huhu~

jumaat malam tu, ada konsert bisikan cinta bersama inteam. seronok seronok. excited ah nak pergi petang tu. even kena tunggu bas for an hour, beratur panjang kat jambatan pulau pinang dan hujan, tapi semangat nak pergi tengok inteam tu still ada lagi. alhamdulillah.

sebelum inteam ambil stage, students persatuan silat cekak USMKKj buat persembahan. syok tengok dorang bersilat. best best.

bisikan cinta. semuanya tentang CINTA cinta dan CINTA. cinta pada Allah, cinta pada Rasulullah saw, cinta pada kedua-dua ayah dan ibu.

satu kata-kata dari saudara Syahril, salah satu ahli kumpulan inteam. lebih kurang macam ni aa bunyik dia;

Islam itu seperti sebuah Istana. cantik dan indah. dibina oleh Rasulullah dan para sahabat 1400 tahun dahulu. orang-orang yang berada di dalam Istana tu sendiri bahagia, gembira. malah, orang-orang di keliling Istana tersebut pun tertarik dengan kecantikannya hinggakan rasa nak masuk ke dalam Istana tu. tapi tu 1400 tahun dulu. semakin lama Istana tu dah jadi seperti sebuah pondok buruk. orang-orang kat dalam tu pun nak keluar dari dalam pondok buruk tu. macam tu lah ibaratnye.


tak sedih ke? renung-renungkan lah wahai diriku ini.. ini peringatan untuk kita bersama. sekadar perkongsian.

nahhh, layan gambar pulak ey~






rahim , syahril , hazamin



sign jangan tak sign .
heheh~



syahril



okeh itu sahaja untuk kali ni. maaf yek gambar tak banyak, ni pun aku amik dari kamera-kamera orang, campo dari camera fon aku. heheh~

till then,

wassalam.

^_~

17 comments:

fizah said... [Reply to comment]

ermm..betul ckp syahril..ngaku islam tapi..
pah,kau ade tak ckp nama aku kat group inteam tu??hehe..bukan ape,kot2 dorang kenal..ngahahha

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

hurm,, islam yang makin pudar.

eh eh alaa aku ada cakap.
dorang terpinga-pinga, sape laa budak tuh.
tak kenal rasenye ah.
haha~

ATIE said... [Reply to comment]

saya suka kisah rama-rama tuh!!!

ATIE said... [Reply to comment]

suka rama-rama tuh :))

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

atie;

yup.
sukaa.
sama macam epal kan?

Wanita itu ibarat epal. Buah yang tidak berkualiti amat mudah dipetik.Ia beguguran di tanah.Tapi epal yang tidak mampu dibeli, berada dipuncak.Susah dipetik susah digapai.Mahkota seorang gadis adalah sifat malu.Apabila hilang sifat malu,hancurlah maruahnya.Mereka sanggup jatuhkan martabat tingginya supaya dijamah orang lain.

.::WaNiE::. said... [Reply to comment]

ayat yang rama2 itu sangat indahh:)

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

wanie;

yup indah.
:)

sasha* said... [Reply to comment]

smlm i br tgk halaqah kt tv9.cite psl kawen.ubat paling mujarab bg cinta adalah perkahwinan yg sah(nikah) :)

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

sasha;

yup.
that is so true.
lagi2 untuk orang yang berkemampuan.
kalau tak mampu nak kahwin, puasa jalan yg terbaik.
:)

Azrai Ahmad Zamri said... [Reply to comment]

salam ziarah..
waAaa..bestnya dapat jumpe in-taem..
lama tak jumpe..
baru2 nie dapat humpe saujana jew..hehE ;)

Syida Shukor said... [Reply to comment]

apaaaa ? INTEAM datang USM ?ini kena pindah USM ni hehe

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

Azrai Ahmad Zamri;

salam..
saujana?
wahh best best.
hee~~
;)

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

syida;

haha meh meh pindah usm.
kedatangan anda dialu-alukan.
:D

hans said... [Reply to comment]

xbrapa minat nasyid

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

hans;

oo ok2.
untuk pengisian jiwa, bleh aa.
bukan hiburan semata-mata.
:)

Syida Shukor said... [Reply to comment]

kalau inteam datang usm lagi baru aku pindah . teheeeeee *gatai!

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

syida;

amboi ang..
gatai naa~~

dengaq2 amy search nak datang usm sem depan.
tamau?
ahah~