Monday, January 10, 2011

biarkan, biarkan.

biarkan orang nak cakap
pekakkan telinga
butakan mata
biarkan mereka
biarkan
biarkan
biarkan


sumber

eh kadang-kadang kita tak boleh nak expect semua orang cakap yang baik-baik sahaja tentang kita, kan? lumrahnya, tak semua orang akan suka kita.

memanglah pedih nak terima hakikat ada orang yang cakap-cakap tentang kita di belakang. bertambah pedih bila orang cakap sesuatu yang kita tak buat pun. tapi kadang-kadang kita tak perasan. mungkin kita ada buat salah yang kita sendiri tak sedar. renung-renungkan~

mulut orang, boleh ke kita nak tutup? nak salotape? apatah lagi stapler gun. nehi nehi nehi. apa yang kita boleh buat cuma bersabar. doa banyak-banyak supaya Allah kurniakan kesabaran kepada kita, dan moga Allah sedarkan mereka.

kita tak boleh nak senangkan hati semua orang. itu lumrah. dan kita tak boleh nak paksa semua orang terima kita.

kalau rasa bersendirian, jangan sedih. Allah kan ada.. ;)
kalau rasa nak luahkan perasaan dan takde siapa nak dengar, Allah kan ada.. ;)
kalau rasa nak sesuatu yang boleh tenangkan hati, Quran kan ada.. ;)


sumber






eh, saya pun ada kann hihi~



till then,

wassalam.


^_~








ini sebenarnya saya titipkan buat kesayangan saya yang jauh di mata tapi sentiasa dekat di hati, insyaAllah. (ececey) saya tahu awak kuat untuk hadapi semua tu. kuat macam tiger! kalau tak, silalah makan biskut tiger hehe~ I'll always be here when you need me, insyaAllah, okkay?!

18 comments:

..::c i x c é d o t::.. said... [Reply to comment]

saya suke.. terima kaseh. tibee!! HAHA :)

Shafika Syuhada Rosli said... [Reply to comment]

bagila 'semekut' tiger . tatau nextweek lak cane.. );

*million thanx darl ~~

*neway haaaaaaa..getting better . dun worry..

*jap, prasan plak.. ak ke yg jauh dimata tp dekat kat hati tu ?? =p

*lagi nak komen ape eaaa..

*haaaa..blaja rerajin tau..fuhh

*ciao, darl~~~ (;

Shafika Syuhada Rosli said... [Reply to comment]

bagila 'semekut' tiger . tatau nextweek lak cane.. );

*million thanx darl ~~

*neway haaaaaaa..getting better . dun worry..

*jap, prasan plak.. ak ke yg jauh dimata tp dekat kat hati tu ?? =p

*lagi nak komen ape eaaa..

*haaaa..blaja rerajin tau..fuhh

*ciao, darl~~~ (;

Hadi Yahya said... [Reply to comment]

bersabar ye makpah ^^;

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

cix ;

saya pun suke..
maceh~

haha kau memangggg~!

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

peeka ;

insyaAllah next week will be okay

haah la perasan je
haha
:p


*kalau ye pun terharu tak perlu la sampai komen 2 kali haha

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

hadi ;

ye sabau~

hans said... [Reply to comment]

yups
betul tu
kita tak dapat puaskan hati semua orang

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

Syida Shukor said... [Reply to comment]

okay terima kasih . tibatiba :P

maCy said... [Reply to comment]

kadangkala mereka sekadar gemar berkata tanpa cuba memahami~

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

hans ;

yuppie!

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

syida ;

okay sama-sama
haha tetibaa!

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

macy ;

dan kadangkala mereka berkata tanpa usul periksa~

♥suNa husNa♥ said... [Reply to comment]

cikDa letak kamu dalam bloglist r\blogger usm..hehehe

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

thanks cikda!

Faaein Himura said... [Reply to comment]

wah.. adik syaripah pun dah de calonnye.. hehehe.. nanti uat kenduri skali ngan kak zatie ke? =P

yup.. Allah sentiasa ada kan.. cuma kita je slalu uat2 lupakan-Nya..

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

haha akak!!
mana ada lah
kak zatie jalan dulu kay
:p

Allah~
betul tu kak, kadang kita terlupa dan lalai.
so, selalu la ingat2kan
;)

Raji berkata said... [Reply to comment]

huhu betul tuh ;D
kalau nk 100% org suka kita mmg mustahil ;D
walau benda baik cmner skalipun msti ad jer bnder yg xlengkap menyebabkan org lain xsuka
paper pun kalau kita down bila dgr org ckp tu smpai bila pun kita xakan maju