Sunday, January 16, 2011

wear it right campaign

mari lah mari kita berkempen~ 

jangan salah sangka ok! ni bukan kempen pilihanraya ke apa. takde kena-mengena pun dengan yang itu. tapi ini, kempen untuk saham akhirat kita. untuk peringatan diri sendiri terutamanya, dan untuk kawan-kawan yang saya sayang ;)

"Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka"(An-Nur:31)
deviantart


wearing hijab is not just untuk tutup kepala dan rambut. Allah dah bagitahu, labuh menutupi dada. jadi kenapa tak buat? kadang-kadang kita ni terlupa, lalai. sebab tu selalu kena diingatkan. jadi, sekarang nak ingatkan diri sendiri, dan juga anda-anda yang saya sayang (oo perempuan sahaja ok!)



from sue anna joe



saya tahu, bukan mudah nak ubah secara mendadak. sedikit demi sedikit dan secara berterusan, insyaAllah Dia akan tolong. sayangkan Allah? sayangkan Islam? jom buat sama-sama.

changing for good is not a crime but it costs hell as manner of speaking 
versus by hlovate




ini pula kempen Anda Bijak Jauhi Zina. thanks peeka!








till then,


wassalam.





^_~

20 comments:

. flynnNF . said... [Reply to comment]

jum.mudahmudahan~

Shafika Syuhada Rosli said... [Reply to comment]

gambarimase !!!

yad_element said... [Reply to comment]

boleh share??

Hadi Yahya said... [Reply to comment]

yay...wear it rite :D

hans said... [Reply to comment]

kempen yang bagus

Mengapa Aku Ketawa Menonton Filem Khurafat?

Un Phat Lee said... [Reply to comment]

haaa...macam inilah bakal2 bini solehah.

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

yoya ;

jom~!
;)

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

peeka ;

yeay~!

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

yad_element ;

ye boleh
silakan~

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

hadi ;

wear it right!
:D

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

hans ;

yup!

syarifah radiah ibrahim said... [Reply to comment]

phat lee ;

haaa...
aminnn~

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

bagus lah ade kempen2 macam nie...

hope berkesan lah...amin...:)

selamat pg syarifah...:)

hiro said... [Reply to comment]

indah.

Berto said... [Reply to comment]

two thumbs up..insyaallah

Syida Shukor said... [Reply to comment]

aku suka semua quote dari hlovate !

and yes , wear it right !

Raji berkata said... [Reply to comment]

lelaki bole pergi x? ;D

areripe said... [Reply to comment]

model pengang al-Quran itu aduhai cantiknya...
mudah-mudahan persepsi ini dibangkitkan, ramai sangat tengok yang tak tutup dada.

im already followed your blog!
and if u think my blog interesting, u can do the same thing!

Harus Baca: AMD VS Intel

✿ CikCimi said... [Reply to comment]

insyaAllah i will one day. :)

naz said... [Reply to comment]

kalau boleh pakai saya pakai haha amin.